EOEdu Nieuws
Aardobservatie in de klas
CDRom BEO
City promotion
Edusat
Spel en poster Europa
MozaÔek BelgiŽ
  Helpfunctie
  Gebruik in BEO Interactief
Oefeningenbladen
Satellite launch table
SEOS A world of images
Stereo II
Wedstrijd Eduproba
Wereldtransecten
World Heritage
10 jaren SPOT VEGETATION
World's forests
Aardobservatie vanuit de ruimte - Educatieve initiatieven van het Federaal wetenschapsbeleid

Landsat 7 mozaïek België

Wilt u weten hoe uw gemeente er uit ziet vanuit de ruimte? Via deze link kan u satellietbeelden van BelgiŽ of uw eigen omgeving bekijken én downloaden volgens uw eigen configuratie.

Het betreft een mozaÔek van vijf Landsat 7 ETM+ beelden uit 2001-2002 die aan elkaar werden 'geplakt'. Enkel in het uiterste zuiden van België (Lotharingen) ontbreekt een klein deeltje.

U kan met behulp van de verschillende knoppen eenvoudig navigeren doorheen België: van noord naar zuid, van west naar oost en inzoomen tot het grootste schaalniveau dat correspondeert met de maximale resolutie van de ETM+ sensor, met name 15m*. Vindt u niet direct de plaats die u zoekt, dan kan u gebruik maken van de handige zoekfunctie op basis van de postcode waardoor u direct naar de betreffende gemeente wordt geleid.

Tevens kan u er voor opteren om ofwel een kleurenbeeld (echt of vals) ofwel de verschillende banden apart (blauw, groen, rood, nabij-infrarood) te bekijken. Wanneer u op downloaden klikt, krijgt u deze zes verschillende mogelijkheden kant-en-klaar als jpeg samen in een enkel zip-bestand. De gedownloade gegevens kunnen door u gebruikt worden in de meeste gangbare beeldverwerkende programma's of in specifieke GIS- of teledetectiesoftware.

Klik hier indien u hulp wil bij het gebruiken van deze gegevens in BEO interactief, het beeldverwerkingsprogramma van onze gratis CDRom met een inleiding tot teledetectie, Belgische Aardobservatie.

Landsat 7 mozaïek België

*Indien u beelden met een hogere resolutie wil bekijken of downloaden zijn er Ikonosbeelden van Brussel, Gent en Luik beschikbaar op de sites City promotion (bekijken) en Edusat (downloaden). Een bijna volledige bedekking van Vlaanderen door Ikonosbeelden is beschikbaar op de site Geo Vlaanderen.