Earth Observation News
Beeldcatalogi
Duurzame ontwikkeling
Educatief
Fun
GIS en kartografie
Global change
Kids
Musea/Centra
Organisaties
Publicaties
Radar
Ruimtevaart
Satellieten
Toepassingen
Weer
Last update: February 11, 2016
 
Aan de slag (La main à la pâte)

Website van het Nationaal Instituut voor Pedagogisch Onderzoek (Frankrijk) gewijd aan het wetenschappelijk onderwijs voor de allerjongsten. Men vindt er ondermeer een 3D-animatie die de seizoenen en het verschil tussen dag en nacht illustreert:
http://www.lamap.fr/?Page_Id=9&Action=1&DomainScienceType_Id=2

 
British National Space Centre Learning Zone
In de rubriek 'Space Cadets' vindt u animaties om de allerjongsten uit te leggen waarom bijvoorbeeld de maan 's nachts schijnt of om doorheen het zonnestelsel te reizen.
 
Climate Kids (NASA)
 
ESA Kids
De ESA-website voor kinderen bevat 'serieuse' informatie aangepast aan het niveau van de jongeren over het heelal, ruimte-onderzoek of ons terrestrisch milieu. Maar evenzeer tref je er puzzels aan, quizen, strips,...
 
ESA WALL.E

De website, die ontwikkeld werd in samenwerking met Disney/Pixar, en in het bijzonder de sectie KIDS, opent op een leuke manier de deur naar een heleboel activiteiten (spellen, bouwmodellen, video...) die in verband staan met de vier thema's: Our place in universe, Caring for the Earth, Life in Space en Exploration and robots.

 
For Kids Only - Earth Science Enterprise (NASA)
 
IMAGERS (Interactive Multimedia Adventures for Grade School Education Using Remote Sensing)
IMAGERS is NASA's uitgebreid naslagwerk ter introductie van teledetectie en het gebruik van satellietbeelden voor kinderen van 5 tot 14 jaar. Het bestaat uit twee multimediale websites: "Adventures of Amelia the Pigeon" en "Adventures of Echo the Bat".
 
KidSpace - Canadian Space Agency
 
L'étoile des enfants
 
NASA Kids
 
Sterrenkids
 
The EPA Global Warming Kids Site (U.S. Environmental Protection Agency)
 
The Space Place (NASA)
 
USGS Education