Earth Observation News
Beeldcatalogi
Duurzame ontwikkeling
Educatief
Fun
GIS en kartografie
Global change
Kids
Musea/Centra
Organisaties
Publicaties
Radar
Ruimtevaart
Satellieten
Toepassingen
Weer
Last update: February 11, 2016
ASTER's Satellite Image Gallery
Een groot aantal beelden van de Aster-sensor aan boord van de satelliet Terra, thematisch geklasseerd (vulkanen, steden, hydrologie, geologie, landgebruik, gletsjers, natuurrisico's ) en voorzien van de nodige toelichtingen.
 
Astrium (ex SPOT Image) gallery
Bevat hoofdzakelijk SPOT-beelden, maar ook optische en radarbeelden van andere satellieten. Opzoeken kan volgens continent of volgens type beeld. Kijk ook eens naar de beelden in the News.
 
DigitalGlobe Image Gallery
Een catalogus van recent opgenomen QuickBird beelden met de mogelijkheid van interactieve zoom, alsook een downloadpagina (.tif en .jpg formaat) . De QuickBird beelden hebben de hoogste ruimtelijke resolutie (61 cm in Panchromatische modus en 2.44 m in multispectrale modus) heden beschikbaar op de commerciŽle markt.
 
e-Geos (ex Eurimage) Image Gallery

Radar (Cosmo skymed) en zeer hoge resolutie beelden (Geoeye, Quickbird, Worldview). Eurimage Gallery: bevat een selectie van downloadbare beelden van QuickBird, Landsat, Radarsat, IRS en Ikonos. Elk beeld is voorzien van een titel en van de betreffende bandcombinatie. De beelden in volle resolutie bieden de eigenlijke grondresolutie.

 
EROS Data Center Satellite products
 
ESA Earth Images
Een collectie van meer dan 1000 satellietbeelden opgenomen door Envisat, Proba, Landsat, ERS, SPOT, Komsat en ALOS. Elk beeld is beschikbaar in volle resolutie en begeleid door een informatiebestand: localisatie, commentaar, technische gegevens). Zie ook Earth Watching.
 
Euromap examples
Beelden van de jongste IRS-telg (IRS-P6 aka Resourcesat): de sensoren LISS-IV, LISS-III en AWiFS capteren multispectrale informatie met een ruimtelijke resolutie van respectievelijk 5.8m, 23m en 60m.
 
European Space Imaging Gallery
De Space Imaging Gallery voorziet in een groot aantal gratis downloadbare IKONOS beelden (resolutie 1m Z/W en 4m kleur).
 
Gateway to Astronaut Photography of Earth

Deze website biedt meer dan 549.000 foto's aan van de aarde die sinds 1961 door de astronauten aan boord van de ruimtestations of -pendels werden genomen.
De database kan in kaartvorm of met behulp van een multicriteriaformulier worden bevraagd. En om u een beetje te amuseren is er een quiz waarbij u de lokatie behorend
bij bepaalde foto's dient te ontdekken: Where in the world is this ?

 
Geoeye Image Gallery
Een selectie van zeer hoge resolutie beelden.
 
Geogratis
GeoGratis, een initiatief van het Canada Centre for Remote Sensing , is een web- en ftp-site die geospatiale data van Canada verdeelt. U vindt er vectorkaarten met schalen van 1:50 000 tot 1:30 000 000, plus Radarsat, Landsat 5TM en Landsat 7 ETM+ bedekking van Canada.
 
Google Earth
Google Earth is gratis software waarmee je praktisch elke plek op aarde kan bekijken met satellietbeelden. Voor een groot deel van Noord-Amerika en West-Europa zijn zeer hoge resolutiebeelden of luchtfoto's beschikbaar. De bedekking bestaat uit een mozaïek van beelden genomen door verschillende satellieten gedurende - meestal - de laatste drie jaren. Verschillende extra informatielagen (wegen, grenzen,...) kunnen worden geactiveerd.
 
Landsat image gallery
Een greep uit de Landsat-beelden waarvan de collectie "Earth as Art" beelden groepeert eerder op basis van hun esthetische kwaliteiten dan op basis van hun wetenschappelijke waarde. Bezoek ook de Landsat.org Image Gallery.
 
MODIS Rapid Response System Image Gallery
Een indrukwekkende selectie van Modisbeelden geklasseerd per opnamedatum. Zoeken op sleutelwoorden is mogelijk. De website "MODIS Land Surface Reflectance Science Computing Facility" biedt de mogelijkheid ware kleurenbeelden te downloaden van de grote wereldzones met een resolutie van 500m.
 
NASA Image and Video Archive
Deze website combineert voor de eerste maal 21 belangrijke NASA-beeldverzamelingen in een enkele, online bevraagbare bron.
 
PROBA Images gallery
CHRIS en HRC beelden beschikbaar in volle resolutie.
 
ScanEx Image Gallery
 
Scientific Visualization Studio
Deze site biedt een groot aantal beelden en animaties die de verschillende NASA programma's illustreren. De aangesneden thema's zijn zeer gevarieerd: stedelijke groei, antarctica, bosbranden, El Niño...
 
Space Radar Images of the Earth
Een aanzienlijke collectie SIR-C/X-SAR radarbeelden opgenomen tijdens de 2 Endeavour missies en geklasseerd volgens 9 categoriŽn. Per beeld wordt een uitgebreide beschrijving meegegeven, alsook de mogelijkheid om een beeld met volle resolutie te downloaden.
 
University of Maryland Global Land Cover Facility
Deze website biedt een geointerface met een gratis downloadbare serie beelden van MODIS, Landsat ETM/TM/MSS, AVHRR en andere.
 
VEGETATION beelden
Een collectie van VEGETATION-beelden van de SPOT-satelliet. Ook uittreksels in volle resolutie zijn beschikbaar (1km)
 
Visible Earth
Een databank met meer dan 4000 beelden en animaties die volgens verschillende criteria (localisatie, satelliet, onderwerp) kan doorzocht worden. Elk beeld wordt begeleidt door een technische beschrijving en gedetailleerde uitleg.